»

NiceHash naj bi v petek izplačal prvo tranšo vračil

Slo-Tech - Iz slovenske spletne strani NiceHash, ki je bila decembra tarča hekerskega napada, v katerem je izginilo 4736 bitcoinov, so sporočili, da bodo v petek strankam začeli vračati ukradeno. Po tedanjem tečaju je zmanjkalo 56 milijonov evrov, danes pa so ti bitcoini vredni 38 milijonov evrov. Ko je NiceHash dva tedna kasneje ponovno začel obratovati, so obljubili, da bodo konec januarja razgrnili podrobne informacije o vračilu. Sedaj pojasnjujejo, da bo šlo za obročno vračanje.

V petek lahko vsi stari uporabniki NiceHasha pričakujejo povračilo 10 odstotkov ukradenih bitcoinov. NiceHash poudarja, da bodo izplačevali bitcoine in ne protivrednosti v evrih ali drugih kriptovalutah na dan vdora....

30 komentarjev

Hekerji Coinchecku ukradli za pol milijarde kriptovalute

Slo-Tech - Japonska borza za prodajo in nakup kriptovalut Coincheck je danes ustavila vso trgovanje in izplačila, ker je bila tarča hekerskega napada. Sprva ni bilo jasno, kaj je botrovalo jutranji zaustavitvi trgovanja, sredi dneva pa so v Coinchecku potrdili, da so jim nepridipravi odnesli več kot 500 milijonov enot valute NEM. Po aktualnih tečajih, ki so sicer za NEM zelo spremenljivi, je škode za 400-450 milijonov evrov, s čimer gre za največjo krajo kriptovalut v zgodovini. Doslej je to titulo držal vdor v Mt.Gox, ki so mu leta 2014 odnesli slabih 300 milijonov evrov. Toda ker so od leta 2014 tečaji kriptovalut in njihovo število zelo zrasli, je relativni vpliv današnje kraje manjši.

Napad in zlonamerne transakcije so se...

36 komentarjev

NiceHash ponovno začel obratovati

Slo-Tech - Dobra dva tedna po vdoru, v katerem so napadalci ukradli več kot 4700 bitcoinov, je slovenska stran za rudarjenje NiceHash spet pričela obratovati. Toda težav s tem še ni konec, saj so vsi uporabniki ugotovili, da so njihovi pretekli neizplačani zaslužki izginili. Preiskava vdora in iskanje izgubljenega denarja medtem še vedno potekata.

Iz NiceHasha uporabnikom sporočajo, da bodo podrobnosti o načinu, kako bodo uporabniki dobili povrnjen izgubljen denar, objavili januarja. Škode je bilo za okrog 55 milijonov evrov, kar ni malo. NiceHash zatrjuje, da so našli investitorje, ki bodo ta primanjkljaj pokrili in starim uporabnikom prihodnje leto povrnili izgubljeno. Prav tako zagotavljajo, da...

49 komentarjev

Slovenski NiceHash izgubil za 56 milijonov evrov bitcoinov

Slo-Tech - Po celodnevni negotovosti so predstavniki spletne strani NiceHash potrdili, da so bili udeleženi v varnostnem incidentu, v katerem so izgubili vsebino lastne denarnice za bitcoin. Spletna stran NiceHash danes že cel dan ni dostopna, a so sprva zapisali, da gre za vzdrževalna dela. V javnosti se je hitro začel širiti strah, saj so opazili transakciji v višini 4736 bitcoinov iz denarnice NiceHasha na neznan račun. Dobrih dvanajst ur pozneje so predstavniki NiceHasha na družbenih omrežjih potrdili, da se je zgodil varnostni incident. Obseg ukradenega še preverjajo, po neuradnih podatkih in analizi transakcij pa gre za omenjenih 4736 bitcoinov, ki so danes vredni okrog 56 milijonov evrov.

...

388 komentarjev

Na splet pricurljale podrobnosti januarskega vdora v Bitstamp

Slo-Tech - Januarja je slovenska bitcoinska borza Bitstamp, ki sodi med najbolj spoštovane v svetu in največje evropske, za šest dni prenehala obratovati. Razlog je bil vdor, saj so napadalci uspeli odtujiti skoraj 19.000 bitcoinov oziroma slabih pet milijonov evrov. Bitstamp je vse izgube pokril iz lastnega žepa, celoten sistem pa povsem od začetka postavil na novi strojni opremi na drugi lokaciji. Na splet je pricurljalo interno poročilo, kaj je šlo narobe.

Ugotovili so, da so napadalci datoteko z denarnico (wallet.dat) ukradli že 29. decembra, dejanska nakazila pa so izvedli 4. januarja. Sam vdor pa je potekal od novembra, ko so s ciljanimi sporočili prek Skypa in elektronske pošte poizkusili...

73 komentarjev

Okradli prvo bitcoinsko banko Flexcoin

Slo-Tech - V luči izginotja več kot pol milijarde dolarjev vrednih bitcoinov s propadle japonskega borze Mt.Gox se zdi vdor v Flexcoin in kraja dobrega pol milijona dolarjev vrednih bitcoinov zanemarljiva, a jo omenjamo zaradi oznake, ki si jo je bil Flexcoin pripel. Flexcoin je bil najboljši približek banki za bitcoine.

Na spletu je (bilo) precej elektronskih denarnic, kamor so lahko lastniki parkirali svoje bitcoine, čeprav je to precej tvegano početje, ko se izkazuje vsak dan. Vdori so pogosti in v tem primeru bitcoinov ne moremo dobiti nazaj, zato je najvarnejše mesto zanje še vedno zunanji disk ali CD, ki nista povezana z računalnikom in še posebej ne v internet. A Flexcoin je bil banka in hranilnica obenem.

Flecoin je priznal, da jim manjka 896...

35 komentarjev